01:48
UTC
  • Programme annuel

În perioada 23 și 24 februarie 2024, ne-am bucurat să sărbătorim tradiția Mărțișorului alături de familiile de români din comunitate, reprezentanții autorităților locale și membrii corpului consular acreditat la Manchester, într-un cadru informal, care ne-a amintit că România este acolo unde sunt români.

“Tradiția de Mărțișor datează de acum 8.000 de ani, adaptându-se diverselor etape prin care au trecut strămoșii noștri și, implicit, poporul român. Astăzi am celebrat cu mândrie acest simbol al primăverii, al noilor începuturi, al gingășiei și curajului, alături de copii frumoși, români și de alte naționalități, care au aflat despre Mărțișor și cum să confecționeze mărțișoare. Astfel, am vorbit despre România culturală într-un mod creativ. Multe mulțumiri pentru sprijin și implicare doamnei profesor Mirela Tanc, finalist în Top 50 Global Teacher’s Prize.” – a evidențiat consulul general Nicoleta Teodorovici.

În cadrul evenimentului, consulul general a oferit din partea Ambasadorului României la Londra, E.S. Laura Popescu, 2 diplome de excelență pentru activitatea de promovare a valorilor culturale românești în UK maestrului Michael Cretu și Fundației Sf. Rafael din Manchester.

Feb 28 au Feb 29, 2024

De 11:00 à 03:00 - UTC

Événement en présence
Roumain

9 Cooper St

9 Cooper Street
England
United Kingdom
See on Google Maps

Intervenants

Mirela Tanc

profesor, Școala Gimnazială „OLtea Doamna” Oradea

Mirela Tanc

Objectifs de développement durable

Prochains événements

Oct 02 au Oct 03, 2024

EDUtech Europe

Événement en présence | Anglais
  • Apprentissage continu
  • Innovation sociale
Voir le programme complet

Keep me informed about this event

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Consent*

Join this event

It's a bit early to join the stream of this event

So,

to join the event on the exact time and date !